novice

18. May 2019

ZMAGOVALCI NATEČAJA VOLKSWAGEN ŠPILA

Ansambel Kerlci si je na odru Festivalne dvorane prišpilal zmago, glas ljudstva je pripadel Lenartom. Kerlci so za najbolj kreativen takeover Instragram profila prejeli tudi posebno nagrado Zlati hashtag.

Finale natečaja se je odvijal v fantastičnem vzdušju, ansambli pa so ob podpori publike in mentorjev na odru dali vse od sebe in predstavili nove pesmi, ki so jih v sodelovanju z mentorji ustvarili za ta natečaj. Za komične vložke sta poskrbela Gašper Bergant in Sašo Stare, z narodnozabavnim performancem so nas navduševali Jernej Kozan, Flipping art in Zoran Zorko.

S priredbo jingla Volkswagen Špila po domače so se predstavili Vražji (Srce mi špila po domače), dogodek pa je spretno povezovala vedno nasmejana Natalija Verboten.  

Na dogodku je bila poleg devetih novih pesmi predstavljena tudi iniciativa, da 16. maj postane dan slovenske narodnozabavne glasbe, s katerim bi se poklonili tako legendam tega žanra, kot tistim, ki ga s svojo strastjo in kreativnostjo dvigujejo na še višji nivo.

Posebna zahvala gre vsem ansamblom in mentorjem, ki so v projekt vložili ogromno energije, dobre volje in ljubezni do narodnozabavne glasbe.

Ostale novice

21. May 2019
IZ ZAKULISJA FINALNEGA KONCERTA

Spomini na četrtkov koncert nam še danes rišejo nasmeh na obraz. Oglejte si video dogajanja [...]

Preberi več
16. May 2019
SPREMLJAJTE NAS V ŽIVO

Danes gre zares! Na odru Festivalne dvorane se bo danes pomerilo 9 ansamblov, ki se [...]

Preberi več
15. May 2019
DAN SLOVENSKE NARODNOZABAVNE GLASBE

Narodnozabavna glasba je del slovenske identitete. Danes skoraj vsak dan nekaj obeležujemo, zato se zdi [...]

Preberi več